Airsofter ligt op de grond
shape-4
Over Airsoft

Mag ik eten en/ of drinken meenemen?

Ja, tijdens een geboekt airsoft uitje kun je bij ons altijd frisdrank en water kopen voor 1,5 euro per consumptie. Tijdens onze open Skirms zal daarnaast (beperkt) eten verkrijgbaar zijn (ism locale horeca ondernemers).

Wat zijn de openingstijden?

Onze openingstijden sluiten aan bij die van het recreatiepark Het Hulsbeek. Dat betekent dat wij tussen zonsopkomst en zonsondergang activiteiten mogen organiseren. In die periode kun je bij ons een airsoft activiteit boeken op het voor jou gewenste tijdstip. De open Skirms beginnen om 9:00 uur tot 17:00 uur. Je bent welkom vanaf 8:00 uur voor een bakkie en je voor te bereiden en chrono’en.

Op welke wijze kan ik betalen?

Je kunt bij ons contant en met pin betalen. Mocht je contant willen betalen dan wel altijd gepast. Het ontbreekt ons aan wisselgeld.

Hoe zit het met parkeren?

Wij maken gebruik van de parkeerplaatsen van de Regio Twente. Daar geldt betaald parkeren. Je kunt bij ons een uitrijkaart kopen tegen het gereduceerde tarief van 2 euro.

Wat is een introducé

Een introducé is iemand die kennis wil maken met de airsoft sport zonder daarbij direct lid te worden van de Nabv. Op deze manier kun je vrijblijvend bepalen of de sport wat voor jou is. Je kan je maximaal 6 maal per jaar als introducé aanmelden bij de Nabv. Aanmelden kan via vrienden die lid zijn van de Nabv of via de organisator van het airsoft evenement waar je aan wil deelnemen.

Wat is NABV?

Nabv staat voor de afkorting “Nederlandse airsoft belangen vereniging”. De NABV is opgericht voor de airsoftsport en is de enige landelijke, door de minister erkende, bond die de airsoftsport reguleert en de belangen van sporters behartigt.

Hoe weet ik dat ik geraakt ben?

Dat voel je en/ of hoor je. In tegenstelling tot paintball laten de bb’s geen vlek achter. Betekent dat je zelf eerlijk moet aangeven als je geraakt wordt. Eerlijk spelen is daarom erg belangrijk en airsoft  wordt daarom ook wel een “gentleman's game” genoemd.

Waar schiet je mee?

Bij airsoft schiet je met bb’s. Dat zijn kleine 6 mm biologisch afbreekbare balletjes. De bb’s zijn in verschillende merken en gewichten te verkrijgen met elk met hun specifieke eigenschappen. Welke bb’s het beste zijn is erg afhankelijk van de replica die je gebruikt en persoonlijke voorkeur.

Hoe oud moet ik zijn om airsoft te spelen?

Je moet minimaal 18 jaar en ouder zijn om airsoft te spelen. Iedere deelnemer moet daarom een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben zodat wij dit kunnen controleren.

Wat is airsoft?

Airsoft is een relatief nieuwe schietsport waar men gebruik maakt van guns die werken en eruit zien als echte vuurwapens (replica’s). Het verschil met echte wapens is dat deze replica’s kleine onschuldige 6 mm balletjes (bb’s) verschieten in plaats van echte munitie. Voor meer info over airsoft klik hier.
Veiligheid

Mag ik een eigen airsoft replica meenemen?

Ja en nee, je mag een eigen airsoft replica meenemen als je NABV-lid bent en deelneemt aan onze open Skirm of privé Skirm. Als je een “normaal” airsoft uitje boekt dan wordt een volledige uitrusting ter beschikking gesteld en die moet ook verplicht gebruikt worden. In dat geval is het niet toegestaan een eigen airsoft replica mee te nemen. Ook niet als je lid bent van de NABV.

Wat doen jullie aan veiligheid?

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit! Daarom hebben wij veiligheidsregels opgesteld waar iedereen zich aan moet houden. Voor aanvang van het spel worden deze regels uitgelegd en dien je daarmee akkoord te gaan door ervoor te tekenen. Bij elk activiteit zijn marshalls/ instructeurs aanwezig. De marshalls/ instructeurs zijn goed opgeleid, houden en zorgen ervoor dat de veiligheidsregels nageleefd worden. Daarnaast gebruiken we hoogwaardige materialen die regelmatig gecontroleerd worden en aan wettelijk vastgelegde veiligheidseisen voldoen.

Doet airsoft pijn?

Nee, over het algemeen niet. Als je bij ons een uitje boekt ontvang je een volledige uitrusting incl. veiligheidsbril, gezichtsbescherming, battle vest en handschoenen. Dit zorgt ervoor dat alle gevoelige lichaamsdelen zijn bedekt. Daarnaast zien wij toe op de veiligheidsregels en minimaal aan te houden afstand van 5 meter. Kom je naar één van onze Skirms met een eigen uitrusting dan dien je minimaal een veiligheidsbril te dragen en adviseren wij full-face bescherming.

Mag ik alcohol of drugs gebruiken of onder invloed zijn?

Nee, tijdens het spel mag je geen alcohol of drugs gebruiken. Ook mag je niet onder invloed zijn tijdens het spel.

Is airsoft veilig?

Ja, zolang iedereen zich aan de veiligheidsvoorschriften houdt is airsoft veilig. Tijdens het spel zien onze instructeurs daarop toe. Mochten er onveilige situaties ontstaan, dan zullen wij altijd passende maatregelen treffen om dat ongedaan te maken.
shape-3
NABV leden

Beschikken jullie over perslucht?

Ja, Bij ons kun je gratis HPA vullen.

Mogen er rookgranaten gebruikt worden?

Rookgranaten mogen uitsluitend gebruikt worden als het niet te droog is in het bos. Dit zal bij elke briefing worden aangegeven. Er mogen alleen rookgranaten gebruikt worden die bij ons gekocht zijn.

Welke bb’s zijn toegestaan?

Er mag uitsluitend met biologisch afbreekbare bb’s gespeeld worden.

Kan ik mijn batterijen opladen?

Ja, zowel lipo als NiMH kun je kosteloos bij ons opladen.

Kan ik op locatie bb’s kopen of andere materialen?

Ja, bij ons kun je (beperkt) materialen halen zoals bb’s (bioval), batterijen en reflecterende hesje.

Kan ik tijdens een (open en privé) Skirm een airsoft apparaat huren?

Ja, bij ons kun je een volledige uitrusting huren bestaande uit een airsoft apparaat (Star dragon carabine), veiligheidsbril, gezichtsmasker, battle vest en 3 magazijnen.

Wat zijn de mogelijkheden voor het boeken van een privé Skirm?

Privé Skirms, trainingen of evenementen zijn volledig maatwerk en wij vragen daarom contact met ons op te nemen voor het informeren naar de mogelijkheden.

Welke regels worden er gehanteerd tijdens open SKIRMS?

Voor een overzicht van alle regels verwijzen wij graag naar onze huisregels.

Moet ik lid zijn van de Nabv om deel te nemen aan een (open/ privé)skirm?

Niet perse!  Je kunt zonder lidmaatschap van de NABV deelnemen aan onze skirms door je als introducee bij ons aan te melden. Wij geven dit dan aan de NABV door. In dat geval kun je bij ons ook een uitrusting huren. Als je met vrienden meegaat die lid zijn van de Nabv, dan kunnen die je ook aanmelden als introduce, in dat geval kun je ook een replica van hun lenen.

Wat is een Skirm en het verschil tussen een open en privé Skirm?

Skirmen is een tactische discipline binnen de airsoftsport waarbij twee teams in verschillende games zo realistische mogelijk tegen elkaar “strijden”. Voor meer info kijk dan even op onze skirms pagina.  
Airsoft als uitje

Wat is het minimaal aantal deelnemers?

Wij hanteren een minimaal aantal deelnemers van 8.

Moet ik vooraf betalen of een aanbetaling doen?

Nee, bij ons betaal je na de activiteit contant of met pin. Een aanbetaling is niet nodig.

Kun je aansluitend nog wat eten en drinken?

Bij ons kun je frisdrank kopen voor 1,50 euro per consumptie. Eten verkopen wij niet. Mocht je aansluitend willen eten dan kunnen wij dat voor je regelen bij één van de horeca ondernemers op het Hulsbeek.

Wat gebeurt er als het regent?

Ook bij regen kan het airsoft uitje het prima doorgaan. Er zijn voorzieningen aanwezig waar je eventueel droog kunt zitten en omkleden. Uitsluitend bij gevaarlijk weer zoals storm en onweer is een reden om het uitje te annuleren.

Moet ik van te voren reserveren?

Ja, bij ons moet je altijd reserveren. Zeker als het gaat om zaterdagen raden wij aan dit zo snel mogelijk te doen omdat dit een drukke dag is die over het algemeen volgeboekt is. Voor het plaatsen van een reservering kun je het beste gebruik maken van de reserveringsformulieren op de site.

Wat is bij het arrangement inbegrepen en wat moet ik zelf meenemen?

Je ontvangt bij ons alles wat je nodig hebt namelijk een vol automatisch airsoft assault rifle, magazijnen, munitie (bb’s) battlevest, veiligheidsbril, handschoenen, legeroverall en gezichtsbescherming. Het enige wat je zelf mee moet nemen is goede stevige schoenen.

Kan ik airsoft als uitje met vrienden, familie of collega’s boeken?

Jazeker kan dat. Je kunt bij ons één van de hiervoor bedoelde arrangementen boeken. Bekijk hier al onze arrangementen (loadouts).

Moet ik lid zijn van de Nabv voor het boeken van een airsoft uitje?

Nee, door het type airsoftapparaat dat wij verhuren (geen replica) maakt het niet noodzakelijk om lid te zijn van de Nabv. Het feit dat het formeel geen replica is doet geen afbreuk aan het spelplezier.
shape-4
Boekingen

Wat als ik met meer of minder mensen kom dan dat ik geboekt heb?

Kleine veranderingen (tot maximaal 2 personen) ten opzichte van het opgegeven aantal personen hoeven niet vooraf bij ons gemeld te worden tenzij hierdoor niet meer wordt voldaan aan het minimum aantal deelnemers van 8. Grote veranderingen (3 of meer) moeten uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de activiteit per mail aan ons gemeld worden. Indien grote veranderingen niet tijdig worden gemeld zullen wij het aantal personen boven de 2 in rekening brengen. Voorbeeld: Heb je voor 14 geboekt en kom je uiteindelijk met 10 zonder dit vooraf gemeld te hebben, dan zullen wij van de 4 minder 2 personen in rekening brengen.  Komen er meer dan twee extra personen boven het gereserveerde aantal zonder dat dit gemeld is, dan zou het kunnen dat die niet mee kunnen spelen. Meld het dus altijd van tevoren!

Kan ik een geboekt uitje annuleren?

Ja, je kunt bij ons 3 dagen voor de boekingsdatum de activiteit kosteloos annuleren. Als de activiteit na deze termijn geannuleerd wordt zullen wij 100% van het totale bedrag in rekening brengen tot een maximum van 240 euro.
Over Airsoft

Mag ik eten en/ of drinken meenemen?

Ja, tijdens een geboekt airsoft uitje kun je bij ons altijd frisdrank en water kopen voor 1,5 euro per consumptie. Tijdens onze open Skirms zal daarnaast (beperkt) eten verkrijgbaar zijn (ism locale horeca ondernemers).

Wat zijn de openingstijden?

Onze openingstijden sluiten aan bij die van het recreatiepark Het Hulsbeek. Dat betekent dat wij tussen zonsopkomst en zonsondergang activiteiten mogen organiseren. In die periode kun je bij ons een airsoft activiteit boeken op het voor jou gewenste tijdstip. De open Skirms beginnen om 9:00 uur tot 17:00 uur. Je bent welkom vanaf 8:00 uur voor een bakkie en je voor te bereiden en chrono’en.

Op welke wijze kan ik betalen?

Je kunt bij ons contant en met pin betalen. Mocht je contant willen betalen dan wel altijd gepast. Het ontbreekt ons aan wisselgeld.

Hoe zit het met parkeren?

Wij maken gebruik van de parkeerplaatsen van de Regio Twente. Daar geldt betaald parkeren. Je kunt bij ons een uitrijkaart kopen tegen het gereduceerde tarief van 2 euro.

Wat is een introducé

Een introducé is iemand die kennis wil maken met de airsoft sport zonder daarbij direct lid te worden van de Nabv. Op deze manier kun je vrijblijvend bepalen of de sport wat voor jou is. Je kan je maximaal 6 maal per jaar als introducé aanmelden bij de Nabv. Aanmelden kan via vrienden die lid zijn van de Nabv of via de organisator van het airsoft evenement waar je aan wil deelnemen.

Wat is NABV?

Nabv staat voor de afkorting “Nederlandse airsoft belangen vereniging”. De NABV is opgericht voor de airsoftsport en is de enige landelijke, door de minister erkende, bond die de airsoftsport reguleert en de belangen van sporters behartigt.

Hoe weet ik dat ik geraakt ben?

Dat voel je en/ of hoor je. In tegenstelling tot paintball laten de bb’s geen vlek achter. Betekent dat je zelf eerlijk moet aangeven als je geraakt wordt. Eerlijk spelen is daarom erg belangrijk en airsoft  wordt daarom ook wel een “gentleman's game” genoemd.

Waar schiet je mee?

Bij airsoft schiet je met bb’s. Dat zijn kleine 6 mm biologisch afbreekbare balletjes. De bb’s zijn in verschillende merken en gewichten te verkrijgen met elk met hun specifieke eigenschappen. Welke bb’s het beste zijn is erg afhankelijk van de replica die je gebruikt en persoonlijke voorkeur.

Hoe oud moet ik zijn om airsoft te spelen?

Je moet minimaal 18 jaar en ouder zijn om airsoft te spelen. Iedere deelnemer moet daarom een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben zodat wij dit kunnen controleren.

Wat is airsoft?

Airsoft is een relatief nieuwe schietsport waar men gebruik maakt van guns die werken en eruit zien als echte vuurwapens (replica’s). Het verschil met echte wapens is dat deze replica’s kleine onschuldige 6 mm balletjes (bb’s) verschieten in plaats van echte munitie. Voor meer info over airsoft klik hier.
shape-3
Veiligheid

Mag ik een eigen airsoft replica meenemen?

Ja en nee, je mag een eigen airsoft replica meenemen als je NABV-lid bent en deelneemt aan onze open Skirm of privé Skirm. Als je een “normaal” airsoft uitje boekt dan wordt een volledige uitrusting ter beschikking gesteld en die moet ook verplicht gebruikt worden. In dat geval is het niet toegestaan een eigen airsoft replica mee te nemen. Ook niet als je lid bent van de NABV.

Wat doen jullie aan veiligheid?

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit! Daarom hebben wij veiligheidsregels opgesteld waar iedereen zich aan moet houden. Voor aanvang van het spel worden deze regels uitgelegd en dien je daarmee akkoord te gaan door ervoor te tekenen. Bij elk activiteit zijn marshalls/ instructeurs aanwezig. De marshalls/ instructeurs zijn goed opgeleid, houden en zorgen ervoor dat de veiligheidsregels nageleefd worden. Daarnaast gebruiken we hoogwaardige materialen die regelmatig gecontroleerd worden en aan wettelijk vastgelegde veiligheidseisen voldoen.

Doet airsoft pijn?

Nee, over het algemeen niet. Als je bij ons een uitje boekt ontvang je een volledige uitrusting incl. veiligheidsbril, gezichtsbescherming, battle vest en handschoenen. Dit zorgt ervoor dat alle gevoelige lichaamsdelen zijn bedekt. Daarnaast zien wij toe op de veiligheidsregels en minimaal aan te houden afstand van 5 meter. Kom je naar één van onze Skirms met een eigen uitrusting dan dien je minimaal een veiligheidsbril te dragen en adviseren wij full-face bescherming.

Mag ik alcohol of drugs gebruiken of onder invloed zijn?

Nee, tijdens het spel mag je geen alcohol of drugs gebruiken. Ook mag je niet onder invloed zijn tijdens het spel.

Is airsoft veilig?

Ja, zolang iedereen zich aan de veiligheidsvoorschriften houdt is airsoft veilig. Tijdens het spel zien onze instructeurs daarop toe. Mochten er onveilige situaties ontstaan, dan zullen wij altijd passende maatregelen treffen om dat ongedaan te maken.
NABV leden

Beschikken jullie over perslucht?

Ja, Bij ons kun je gratis HPA vullen.

Mogen er rookgranaten gebruikt worden?

Rookgranaten mogen uitsluitend gebruikt worden als het niet te droog is in het bos. Dit zal bij elke briefing worden aangegeven. Er mogen alleen rookgranaten gebruikt worden die bij ons gekocht zijn.

Welke bb’s zijn toegestaan?

Er mag uitsluitend met biologisch afbreekbare bb’s gespeeld worden.

Kan ik mijn batterijen opladen?

Ja, zowel lipo als NiMH kun je kosteloos bij ons opladen.

Kan ik op locatie bb’s kopen of andere materialen?

Ja, bij ons kun je (beperkt) materialen halen zoals bb’s (bioval), batterijen en reflecterende hesje.

Kan ik tijdens een (open en privé) Skirm een airsoft apparaat huren?

Ja, bij ons kun je een volledige uitrusting huren bestaande uit een airsoft apparaat (Star dragon carabine), veiligheidsbril, gezichtsmasker, battle vest en 3 magazijnen.

Wat zijn de mogelijkheden voor het boeken van een privé Skirm?

Privé Skirms, trainingen of evenementen zijn volledig maatwerk en wij vragen daarom contact met ons op te nemen voor het informeren naar de mogelijkheden.

Welke regels worden er gehanteerd tijdens open SKIRMS?

Voor een overzicht van alle regels verwijzen wij graag naar onze huisregels.

Moet ik lid zijn van de Nabv om deel te nemen aan een (open/ privé)skirm?

Niet perse!  Je kunt zonder lidmaatschap van de NABV deelnemen aan onze skirms door je als introducee bij ons aan te melden. Wij geven dit dan aan de NABV door. In dat geval kun je bij ons ook een uitrusting huren. Als je met vrienden meegaat die lid zijn van de Nabv, dan kunnen die je ook aanmelden als introduce, in dat geval kun je ook een replica van hun lenen.

Wat is een Skirm en het verschil tussen een open en privé Skirm?

Skirmen is een tactische discipline binnen de airsoftsport waarbij twee teams in verschillende games zo realistische mogelijk tegen elkaar “strijden”. Voor meer info kijk dan even op onze skirms pagina.  
shape-4
Airsoft als uitje

Wat is het minimaal aantal deelnemers?

Wij hanteren een minimaal aantal deelnemers van 8.

Moet ik vooraf betalen of een aanbetaling doen?

Nee, bij ons betaal je na de activiteit contant of met pin. Een aanbetaling is niet nodig.

Kun je aansluitend nog wat eten en drinken?

Bij ons kun je frisdrank kopen voor 1,50 euro per consumptie. Eten verkopen wij niet. Mocht je aansluitend willen eten dan kunnen wij dat voor je regelen bij één van de horeca ondernemers op het Hulsbeek.

Wat gebeurt er als het regent?

Ook bij regen kan het airsoft uitje het prima doorgaan. Er zijn voorzieningen aanwezig waar je eventueel droog kunt zitten en omkleden. Uitsluitend bij gevaarlijk weer zoals storm en onweer is een reden om het uitje te annuleren.

Moet ik van te voren reserveren?

Ja, bij ons moet je altijd reserveren. Zeker als het gaat om zaterdagen raden wij aan dit zo snel mogelijk te doen omdat dit een drukke dag is die over het algemeen volgeboekt is. Voor het plaatsen van een reservering kun je het beste gebruik maken van de reserveringsformulieren op de site.

Wat is bij het arrangement inbegrepen en wat moet ik zelf meenemen?

Je ontvangt bij ons alles wat je nodig hebt namelijk een vol automatisch airsoft assault rifle, magazijnen, munitie (bb’s) battlevest, veiligheidsbril, handschoenen, legeroverall en gezichtsbescherming. Het enige wat je zelf mee moet nemen is goede stevige schoenen.

Kan ik airsoft als uitje met vrienden, familie of collega’s boeken?

Jazeker kan dat. Je kunt bij ons één van de hiervoor bedoelde arrangementen boeken. Bekijk hier al onze arrangementen (loadouts).

Moet ik lid zijn van de Nabv voor het boeken van een airsoft uitje?

Nee, door het type airsoftapparaat dat wij verhuren (geen replica) maakt het niet noodzakelijk om lid te zijn van de Nabv. Het feit dat het formeel geen replica is doet geen afbreuk aan het spelplezier.
Boekingen

Wat als ik met meer of minder mensen kom dan dat ik geboekt heb?

Kleine veranderingen (tot maximaal 2 personen) ten opzichte van het opgegeven aantal personen hoeven niet vooraf bij ons gemeld te worden tenzij hierdoor niet meer wordt voldaan aan het minimum aantal deelnemers van 8. Grote veranderingen (3 of meer) moeten uiterlijk 2 dagen voor aanvang van de activiteit per mail aan ons gemeld worden. Indien grote veranderingen niet tijdig worden gemeld zullen wij het aantal personen boven de 2 in rekening brengen. Voorbeeld: Heb je voor 14 geboekt en kom je uiteindelijk met 10 zonder dit vooraf gemeld te hebben, dan zullen wij van de 4 minder 2 personen in rekening brengen.  Komen er meer dan twee extra personen boven het gereserveerde aantal zonder dat dit gemeld is, dan zou het kunnen dat die niet mee kunnen spelen. Meld het dus altijd van tevoren!

Kan ik een geboekt uitje annuleren?

Ja, je kunt bij ons 3 dagen voor de boekingsdatum de activiteit kosteloos annuleren. Als de activiteit na deze termijn geannuleerd wordt zullen wij 100% van het totale bedrag in rekening brengen tot een maximum van 240 euro.