Airsoft speler speelt capture the flag
shape-1

Airsoft Game Modes

Op deze pagina vind je de game modes die wij doorgaans spelen. Bij skirms zijn er vaak vooraf bepaalde modes die worden gespeeld. Dit hangt ook af van het thema van de skirm en de wensen van de spelers. Speel je alleen met je groep dan kun je in overleg met de marshall bepalen welke mode je wil spelen.

Airsoft team VIP escort
arrow-left
arrow-right

 

Primary Modes

Normaal gesproken spelen we één van de standaard gamemodes. Hieronder vallen:

TDM (Team deathmatch)

Twee of meer teams strijden tegen elkaar om te proberen het andere team uit te schakelen. Dit kan ook worden gespeeld met een ‘’ticket’’ systeem. Wanneer een speler dood is en respawned, verliest het team een ticket. Dit kan worden bijgehouden door een marshall

CTF (Capture the flag)

Beide teams hebben een vlag en moeten de vlag van de tegenstander veroveren en naar hun eigen basis brengen. Wanneer beide vlaggen in één basis zijn heeft dat desbetreffende team gewonnen.

DM (Domination)

Tijdens domination zijn er meerdere zones op een veld die veroverd kunnen worden. De tijd dat een zone is veroverd wordt bijgehouden. Het team dat aan het einde van het spel het langste de zones heeft veroverd, heeft gewonnen.

SAD (Search and Destroy)

Een bom dient bij een objective tot ontploffing gebracht te worden. Er zijn twee teams, Aanvallend en verdedigend. Het verdedigende team moet de bom ontmantelen. Wanneer dit niet lukt is het objective verloren. Zijn alle objectives weg, dan heeft het aanvallende team gewonnen.

Rush

Ook hierbij is er een aanvallend en verdedigend team. Het aanvallende team heeft oneindig levens en het verdedigende team maar één. Het aanvallende team begint in een respawn terwijl het verdedigende team bij een objecitve begint. Het is echter niet toegestaan voor de verdedigers, meer dan 10 meter van het objective weg te lopen. Wanneer een verdediger wordt afgeschoten, dient hij zich op te stellen bij het volgende objective. Vanuit hier kan hij weer meespelen. Dit gaat door tot alle objectives weg gespeeld zijn. Deze tijd wordt bijgehouden. Hierna worden de rollen omgedraait. Het team dat de snelste tijd heeft wint.

Secondary Modes

Naast de ‘standaard’ gamemodes spelen we, afhankelijk van de skirm/situatie ook de volgende gamemodes:

Free for all (ieder voor zich)

Free for all (FFA) is eigenlijk zo simpel als het wordt. Iedere speler speelt voor zichzelf, er worden dus geen teams gevormd. Dat betekent ook dat het absoluut verboden is voor spelers om alsnog samen te spelen. FFA is een mode waarbij ’the last man standing’ wint.

Zombie

De zombie gamemode is ook wel bekend als ‘infection’. Spelers moeten, wanneer ze nog niet geinfecteerd zijn met het zombie-virus, hun best doen om zoveel mogelijk zombies af te schieten en te zorgen dat ze ‘gezond’ blijven. De zombies moeten op hun beurt proberen om zoveel mogelijk spelers te infecteren. De zombies winnen de game als iedereen in het spel geinfecteerd is.

Baloon battle

Bij de baloon battle heeft elke speler een ballon bij zich die door 1 goed schot makkelijk ‘gepopt’ kan worden. De speler of het team dat er in slaagt om alle vijandelijk ballonnen kapot te schieten en hun eigen ballon in tact te houden wint het spel.

VIP extraction

In deze mode draait het allemaal om de VIP (very important person). 1 team heeft als missie om te voorkomen dat hun gevangene (de VIP) door het vijandelijke team bevrijd wordt. Het andere team heeft op hun beurt de missie om de VIP succesvol te extracten uit de enemy base. Dat wil zeggen dat ze de VIP eerst moeten bevrijden en vervolgens veilig terugtransporteren naar een extraction point. De VIP is zowel voor de aanval als de verdediging te belangrijk om te verliezen. Om die reden is het team dat per ongeluk de VIP afschiet ook onmiddelijk de verliezer van het spel.

Hostage rescue

Hostage rescue is een mode die in principe overeenkomt met VIP extraction met als verschil dat er meedere hostages kunnen zijn. Zo kan er, afhankelijk van de spelregels, gewonnen worden als niet alle hostages worden gered.