shape-1

NABV

De NABV (De Nederlandse Airsoft Belangenvereniging) is opgericht voor het promoten en bevorderen van de airsoftsport in Nederland. Sinds 15 januari 2013 is het, mede dankzij de NABV, toegestaan om in Nederland airsoft te spelen en in het bezit te zijn van replica’s. Als voorwaarde hiervoor moeten alle sportspelers, organisatoren en bezitters van airsoftapparaten verplicht lid/aangesloten zijn bij de NABV.

Lid worden van de NABV

Om te kunnen deelnemen aan een airsoftevenement hoef je niet per se lid te zijn van de NABV. Je kan het ook een keer proberen als introducee van een lid maar als je van airsoft een echte hobby wil maken raden wij aan om lid te worden van de NABV. Voor meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat verwijzen we jullie naar de onderstaande link.

Logo nabv

Veiligheid

Veiligheid gaat boven alles, niet alleen voor beoefenaars van de sport zelf maar vooral ook voor de maatschappij in zijn geheel. De NABV is een belangenvereniging die als één van zijn primaire doelen de veiligheid van de sport heeft en dit is maar goed ook. Als iedere organisator en speler zijn eigen regels zou hanteren, dan zou dit leiden tot verwarring en onveilige situaties. Elke airsoftspeler en organisatie is verplicht zich aan de veiligheidsnormen te houden die door de NABV opgesteld zijn, dus ook Airsoft Warriors. De huidig geldende veiligheidsvoorschriften zijn op de website van de NABV te vinden. Ook vind je hier nieuwsupdates over veranderingen in de regels en de legaliteit van accessoires en dergelijke.